ESCULL UN MÀXIM DE 3 PROPOSTES DE LES 19 FINALISTES
Crear un parc infantil per a nens petits amb un tancat i terra tou sense sorra.

Cost estimat: 25.000 €
Dotar de càmeres els contenidors per evitar-ne el mal ús i dissuadir de col·locar andròmines en aquests espais.

Cost estimat: 25.000 €
Convertir Ribes en centre de bicicleta de carretera. Marcar els ports de muntanya als nuclis agregats i implicar diferents sectors en la seva dinamització (premis, segells, etc.) per trencar l’estacionalitat turística amb un nou públic.

Cost estimat: 25.000 €
Convertir en nous espais verds les 3 escultures de Ribes. Dignificar el monument del pastor com a punt neuràlgic a l’entrada del poble i separar el dels donants, reubicant-lo en un altre lloc. Aquests punts poden ser zones lúdiques, de descans i pícnic.

Cost estimat: 25.000 €
En el torrent de les set fonts, a la carretera de Campelles, hi ha una font espatllada. La idea seria recuperar-la construint un dipòsit de muntanya per emmagatzemar aigua; amb una capacitat de 50.000 litres n’hi hauria suficient. Aquest dipòsit s’utilitzaria com a funcionament de la font ja desapareguda i també per a situacions d’emergència en les quals els vehicles dels bombers necessitessin fer provisió d’aigua per apagar algun foc.

Cost estimat: 25.000 €
Ampliar o crear una nova via ferrada de nivell mitjà o alt. L’actual via ferrada de Ribes de nivell baix i familiar ha estat un gran èxit per la quantitat de gent que ve a fer-la. Es tracta d’una ferrada de nivell baix enfocada a iniciats i nens. Podria completar-se l’oferta per atreure altres públics allargant o crear una nova ferrada de major dificultat, convertint Ribes de Freser en un referent de les ferrades de Catalunya, i oferint ferrada tant per a iniciats com per a experts.

Cost estimat: 25.000 €
Invertir en una zona d’aparcaments de campers i autocaravanes, que és el turisme que de moment està pujant. Amb serveis mínims d’aigües… Res de ser gratis, cobrant un mínim. Correctament gestionat també és turisme de qualitat. No dona tant per als hotels, però sí per a les botigues i la restauració del poble.

Cost estimat: 25.000 €
Suprimir barreres arquitectòniques a C/ Núria i Balandrau.

Cost estimat: 25.000 €
Connectar el safareig amb el parc de la Saida.

Cost estimat: 25.000 €
Millora de la senyalització del municipi, tant turística com ordinària. Senyalitzar els elements patrimonials, com el pont Coma, noucentisme…

Cost estimat: 25.000 €
Dotar de jardineres el carrer Eres per millorar l’aspecte una mica gris que presenta ara, ja siguin a peu de carrer o elevades.

Cost estimat: 15.000 €
Pavimentació del Carrer Església de Ventolà.

Cost estimat: 25.000 €
Ribes és una vila amb un entorn natural privilegiat i cal treure més profit dels seus recursos endògens. Proposo dignificar el camí que envolta Ribes des del carrer de Cerdanya i des de les escales de sobre el carrer Bonavista fins al carrer Estiradors. Caldria arranjar-lo i dotar-lo d’alguns elements mobiliaris i de seguretat que el facin més còmode i atractiu. D’altra banda, es podria senyalitzar de manera ben visible des del centre i oferir-lo com una ruta circular “imprescindible”, unint-lo amb el Passeig Guimerà, el camí envers la piscina, el Passeig de Santa Caterina, el Passeig de la Margarideta, el Castell de Sant Pere, la Plaça dels Caçadors, el C/Núria i el Safareig del C/Freser.

Cost estimat: 25.000 €
Millora dels espais exteriors/pati de l’IES Ribes de Freser.

Cost estimat: 25.000 €
Allargar tota la zona verda del monument al pastor fins al pont. Caldria facilitar el pas en aquesta zona (també traient-ne els ferros que hi ha actualment davant els contenidors i on et pots entrebancar).

Cost estimat: 25.000 €
Tornar a posar el rellotge que hi havia abans a la Plaça del Mercat. Seria molt útil tant per a les persones que viuen al poble com per als que venen de pas.

Cost estimat: 15.000 €
Actuació de millora i manteniment de l’espai públic de la urbanització Castell de Sant Pere: reparació i manteniment de fanals, substitució terra foses, reparació tanques de fusta trencades i adquisició de mobiliari de caire infantil, com ara tobogans i jocs per al parc infantil

Cost estimat: 25.000 €
Instal·lació d’advertiments sobre recollida de femtes de gos i espais prohibits per a gossos

Cost estimat: 10.000 €
Fer 2 o 3 accessos al riu dins del casc urbà de Ribes. Tenim un poble que es diu Ribes i té 3 rius, però ens els hem de mirar de lluny
*L’actuació proposada pot topar amb la manca d’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua. Així doncs, l’actuació quedaria subjecta a l’aprovació per part de l’ACA.

Cost estimat: 25.000 €

Data de naixement

- Aquest camp s’utilitzarà només per validar el teu vot i no serà vinculat a l’enquesta.
- Poden votar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys.

Accepto la Politica de privacitat